TO tiramisù!

tiramisu

Κλασικό ιταλικό γλυκό για τους λάτρεις του καφέ, αλλά και των ωραίων γεύσεων. Ποιος άραγε, θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια παραδοσιακή ιταλική βραδιά, που θα έκλεινε γλυκά με ένα tiramisù…Μάλλον κανείς! Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε, όχι με ένα οποιοδήποτε tiramisù αλλά με ΤΟ tiramisù!  Για να είμαστε ειλικρινείς, η δική μας εκδοχή μοιάζει να είναι περισσότερο ελληνική παρά  ιταλική, αλλά σίγουρα είναι πολλή νόστιμη! 

4270051-delicious-tiramisa-torta-con-crema-alla-vaniglia-e-crema-sormontate-da-budino-al-cioccolato

Υλικά:

1 συσκευασία παντεσπάνι κακάο frau lisa

κακάο σε σκόνη

Για την κρέμα:

1 συσκευασία τυρί κρέμα 300gr

1 συσκευασία τυρί κρέμα 200gr

3 μικρές κρέμες γάλακτος

1 φλιτζάνι ζάχαρη(κατά προτίμηση άχνη)

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια νερό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ 

Σιρόπι:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε, μέχρι να πάρει βράση. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας παράλληλα. Αφήνουμε να κρυώσει.  Η τελική του μορφή είναι εντελώς ρευστή. Η ποσότητα είναι αρκετή και πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσουμε όλη, αλλά καλό είναι να έχουμε περισσότερο παρά να μη μας φτάσει!

Κρέμα:

Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα, μέχρι να το μείγμα να γίνει αφράτο και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να απλώνεται καλύτερα στο παντεσπάνι. 

Στήσιμο γλυκού: 

Αφού έχουμε ετοιμάσει την κρέμα και το σιρόπι, σε μια πιατέλα λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το παντεσπάνι, τοποθετούμε το πρώτο. Με ένα κουτάλι της σούπας βρέχουμε, πιέζοντας παράλληλα,  όλη την επιφάνεια με το σιρόπι. Έπειτα, απλώνουμε ομοιόμορφα ένα μέρος της κρέμας με μια σπάτουλα. Πράττουμε αναλόγως και με το δεύτερο και με το τρίτο. Δηλαδή, τοποθετούμε το παντεσπάνι με προσοχή πάνω στη κρέμα, βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας. Η μόνη διαφορά είναι ότι μόλις βάλουμε και το τρίτο παντεσπάνι, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κρέμας και γύρω από το γλυκό. Ολοκληρώνουμε, πασπαλίζοντας με μπόλικο κακάο. Εύκολο, γρήγορο και πολύ εντυπωσιακό! Αν δεν καταναλωθεί αμέσως(πράγμα απίθανο!) τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βuon appetito..

tiramisou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s